Radonsug

Siden 1998 har det været lovpligtigt at foretage radonsikring i nybyggeri. Derfor burde huse, der er nyere, teoretisk set være radonsikrede.

Det er dog ikke altid tilfældet, hvorfor det ofte opleves at der alligevel er et for højt niveau af radon i husene. Derfor anbefaler vi da også, at man altid måler sin bolig for radon – uanset byggeår.

Er radonniveauet i din bolig over 200 Bq/m³, bør radonsug overvejes

Skal radonniveauet reduceres, vil et radonsug, hvis det er muligt at etablere, oftest være den mest effektive løsning. Der er således gode erfaringer med, at et radonsug kan nedbringe mængden af radon i boliger til et acceptabelt niveau.

Hvis radonniveauet i boligen overstiger 200 Bq/m³, bør et radonsug derfor være en af de løsninger, der overvejes. Særligt da det det giver en markant reducering af radonniveauet i forhold til udgiften.

Her kan der etableres radonsug

Generelt set er det næsten altid muligt at etablere radonsug på parcelhuse, rækkehuse i ét plan og lignende. Ikke mindst hvis de er bygget efter 1960.

Oftest er det ligeledes muligt at montere radonsug på huse med krybekælder. I nogle tilfælde kan det også lade sig gøre på eksisterende bygninger med fuld kælder. Det vil dog altid kræve en individuel vurdering.

Om radonsug

Med radonsug trækkes den radonholdige luft væk fra fundamentet under huset, allerede inden det siver i boligens indeklima.

Dermed kan et radonsug effektivt reducere mængden af farlig radongas i boligen.

Skriv til os

Ring til os