Effektiv radonsikring med radonsug

Radonsikring kan foretages på mange måder. Radonsug er en af de mest effektiveEr radonniveauet i din bolig over 200 Bq/m3, bør radonsug overvejes.

Siden 1998 har det været lovpligtigt at foretage radonsikring i nybyggeri. Derfor burde huse, der er nyere, teoretisk set være radonsikrede.

Det er dog ikke altid tilfældet, hvorfor det ofte opleves at der alligevel er et for højt niveau af radon i husene. Derfor anbefaler vi da også, at man altid måler sin bolig for radon – uanset byggeår.

Hvis radonniveauet er for højt kan et radonsug hjælpe

Skal radonniveauet reduceres, vil et radonsug, hvis det er muligt at etablere, oftest være den mest effektive løsning. Der er således gode erfaringer med, at et radonsug kan nedbringe mængden af radon i boliger til et acceptabelt niveau.

Hvis radonniveauet i boligen overstiger 200 Bq/m3, bør et radonsug derfor være en af de løsninger, der overvejes. Særligt da det det giver en markant reducering af radonniveau i forhold til udgiften.

Her kan der etableres radonsug

Generelt set er det næsten altid muligt at etablere radonsug på parcelhuse, rækkehuse i ét plan og lignende. Ikke mindst hvis de er bygget efter 1960.

Oftest er det ligeledes muligt at montere radonsug på huse med krybekælder. I nogle tilfælde kan det også lade sig gøre på eksisterende bygninger med fuld kælder. Det vil dog altid kræve en individuel vurdering.

Sådan etableres radonsug

Vi kan nu tilbyde et danskudviklet radonsug. Radonsuget monteres udelukkende udefra og etableres ved hjælp af diamantboring i husets sokkel.

Det er altså blot et forholdsvis lille indgreb i konstruktionen. Ligeledes er den udvendige, synlige del meget diskret.

Der er slet ingen indvendige installationer i forbindelse med løsningen, der er udviklet af vores samarbejdspartner. Det betyder at radonsugene hverken kan ses, høres eller mærkes indenfor.

Selve installationen tager normalt kun 1-2 dage. Effekten af suget kan normalt måles straks efter monteringen.

Om radonsug
Med radonsug trækkes den radonholdige luft væk fra fundamentet under huset, allerede inden det siver i boligens indeklima.

Dermed kan et radonsug effektivt reducere mængden af farlig radongas i boligen.

Kontakt os

Har du behov for yderligere information eller ønsker du et uforpligtende tilbud på etablering af radonsug, er du meget velkommen til at kontakte os via kontaktformularen her på siden. Du kan selvfølgelig også ringe på tlf. 31 11 90 00 eller skrive til os på [email protected].

Kontakt os vedr. radonsug
Den synlige del af vores radonsug-løsning

Den synlige del af radonsuget er ganske diskret.