Vælg den rigtige type test for skimmelsvamp

Skimmelsvamp kan optræde både synligt og skjult

Er skimmelsvampen skjult eller synlig? Et meget relevant spørgsmål, for det afgører nemlig hvilken type test, du skal vælge.

Skimmelsvamp kan optræde synligt, f.eks. på en væg eller et loft. Men skimmelsvamp kan også være skjult bag paneler eller tapet.

Du kan sagtens selv teste for både synlig og skjult skimmelsvamp. Du skal bare sørge for at vælge den rette test. Det vil typisk være en overfladetest til synlig skimmel, mens du skal vælge en luft- eller støvtest for at kunne påvise skjult skimmelsvamp.

Test for synlig skimmelsvamp

Vi tilbyder flere forskellige test til overflader, men et godt udgangspunkt er PRO-Clean testen, der er både enkel at anvende og billig. Den giver dig nemlig mulighed for nemt og hurtigt at kunne undersøge et mistænkeligt område.

Viser resultatet af testen, at niveauet af skimmelsvamp er høj, kan du afrense området med et desinficerende og svampedræbende rensemiddel. Herefter bør du igen teste området med en PRO-Clean, og om nødvendigt gentage afrensningen, indtil du er sikker på, at skimmelsvampen er helt væk.

Kan du ikke umiddelbart slippe af med problemet, eller kommer der igen skimmelsvamp, bør du overveje en mere avanceret (og dyrere) test. Så kan du få klarhed over mængden og/eller hvilke arter af skimmelsvamp, der er tale om.

Du kan selvfølgelig også få vores ekspert til at lave en skimmelsvampundersøgelse. Så får du en grundig og professionel undersøgelse af din bolig (eller virksomhed), plus du får forskellige løsningsforslag.

Døjer du, eller en anden i familien/på kontoret, med helbredsproblemer, der kan tilskrives skimmelsvamp? Eller har der på et tidspunkt været en vandskade? Så vil det være en rigtig god ide, at supplere overfladetesten med en test for skjult skimmelsvamp for en sikkerheds skyld.

Tjek evt. vores særlige skimmelsvamp testsæt. Her har vi samlet vores mest populære produkter inden for begge typer test til meget fordelagtige priser.

Du kan købe skimmeltest til overflader til helt ned til 65 DKK pr. test (ved køb af 10 stk.) inkl. moms og fragt. Læs meget mere og køb din test for synlig skimmelsvamp.

Test for skjult skimmelsvamp

Har du mistanke om, at der kan gemme sig skimmelsvamp bag paneler eller væg, under gulvet, over loftet eller lignende? Så skal du teste luften eller støvet i rummet. Her tilbyder vi også flere forskellige gør-det-selv test.

Vores billigste test (Skimmelsvamp lufttest) er meget nem at bruge, og giver en god indikation af, om der er skjult skimmel eller ej. Testen kan også fås i en dyrere variant (Skimmelsvamp lufttest med rapport), hvor en laboratorie-analyse af testen er inkluderet. Så får du efterfølgende en rapport fra laboratoriet, der ikke kun viser mængden af eventuel skimmelsvamp, men også hvilke arter, der er tale om.

Du kan også vælge en støvtest (Rodac eller DNA), hvor du tester støv, der har ligget i mindst nogle uger. De er noget dyrere, men er til gengæld langt mere præcise og giver dig svar på både mængde og arter/typer af skimmelsvamp.

Har du problemer med helbredet, der kan skyldes skimmelsvamp, anbefaler vi normalt altid en af disse dyrere test for skimmelsvamp. Inkluderet i prisen er nemlig en udførlig rapport, du kan gå videre med til f.eks. bolig- eller forsikringsselskab.

Se og vælg blandt vores udvalg af test for skjult skimmelsvamp.